Wat is modefotografie

Ben je op zoek naar een ervaren modefotograaf om jouw merk naar een hoger niveau te tillen? Laat mij je daarbij helpen! Kwalitatieve fotografie kan ervoor zorgen dat jouw kleding- of accessoires merk zich onderscheidt van andere merken.

Mijn naam is Chantal van den Broek en ik werk al ruim 7 jaar als modefotograaf. Ik fotografeer zowel toffe campagnes als webshop foto’s die voor online verkoop dienen.

Een fotoshoot kan zowel in een studio als op locatie plaatsvinden. Daarnaast organiseer ik ook regelmatig modefotografie reizen naar het buitenland om daar prachtige content voor merken te creëren.

Soorten modefotografie

Benieuwd naar de verschillende soorten modefotografie? Ik vertel je er graag meer over!

Campagne fotografie

Campagne fotografie vind ik één van de leukste dingen om te doen. Het doel van campagne fotografie is om een bepaalde sfeer neer te zetten die aansluit bij een merk en de klant inspireert. Styling is hierbij erg belangrijk om het totaalplaatje neer te zetten. Je kan hierbij denken aan accessoires of props zoals een vervoersmiddel of eten en drinken die aan de set worden toegevoegd. Een campagne fotoshoot wordt vaak op locatie gefotografeerd. Dit kan zowel op een binnen- als buitenlocatie in Nederland, maar ook in het buitenland.

Lookbook fotografie

Voor het digitale tijdperk werden er lookbooks gemaakt en geprint door kledingmerken om de komende collecties aan retailers te presenteren. Dit wordt nog steeds gedaan, maar tegenwoordig worden deze lookbooks ook veel digitaal gebruikt.

Bij lookbook fotografie wordt de kleding gedragen door een model en gefotografeerd tegen een eenvoudige achtergrond, meestal in een fotostudio.

De fotografie is vrij clean, het gaat met namelijk om de pasvorm en kleur van het product. Om deze reden is de make-up en haar styling naturel, zodat dit niet de focus van het product weghaalt.

Afhankelijk van de stijl van het merk en het seizoen kan er met een gekleurde achtergrond. De uitsnede van de foto is vaak full body en er wordt doorgaans maar één foto per outfit gemaakt.

Webshop fotografie

Fotografie voor webshops lijkt op lookbook fotografie, omdat producten ook door modellen worden gedragen en er foto’s worden gemaakt met een witte achtergrond. Het verschil is de
functie, namelijk digitale verkoop.

Bij digitale verkoop is het heel belangrijk dat de achtergrondrustig is, de kleuren correct worden weergegeven en dat de klant een duidelijk beeld krijgt van het kledingstuk dat verkocht wordt. Bij webshop fotografie worden meerdere foto’s gemaakt, vaak van de voor-, zij- en achterkant en daarnaast een detailfoto om de kleur of het materiaal beter over te brengen.

Editorial fotografie

Een mode editorial is een serie dat wordt gefotografeerd voor een tijdschrift. Hiervoor worden verschillende kledingmerken gebruikt en minimaal 6 looks gefotografeerd. Een fotograaf heeft hierbij veel creatieve vrijheid. Zo hoeft de kleur van de kleding niet overeen te komen met de producten, mogen de foto’s zelfs onscherp zijn of omgezet zijn in zwart/wit. Dit is dus dé perfecte manier om als fotograaf beelden te maken waar jij helemaal achter staat!

Social media fotografie

De online vindbaarheid van een bedrijf is nu belangrijker dan ooit. Actief zijn op diverse social media kanalen is daarom van groot belang. Hierdoor breng je jouw merk onder de aandacht van je doelgroep. Het kan daarom erg waardevol zijn om een fotoshoot te boeken die gericht is op social media. Hierbij kunnen we ons richten op sfeerbeelden die passen bij het betreffende social media kanaal en ik kan rekening houden met de specifieke uitsnede van de foto. De formaten op social media verschillen namelijk van de standaard fotoformaten. Naast fotografie is ook videografie erg handig om jouw bedrijf zichtbaarder te maken. Tijdens de shoot kunnen we stop-motion video’s maken die je kan gebruiken als Instagram Reels of TikTok video’s.
Heb je interesse in modefotografie voor jouw bedrijf of merk? Neem gerust contact met mij op om alle mogelijkheden te bespreken!