Kledingrek in de natuur

Professionele fotoshoot met een ervaren team​

Wil jij een professionele mode fotoshoot met een ervaren team? Als je het allerbeste uit je foto’s wil halen, is het belangrijk om vooraf na te denken welke mensen je bij een fotoshoot wil betrekken. Je kan namelijk overwegen om een aantal experts in te schakelen die het eindresultaat nog beter maken.

Teamleden

Producer

De producer is verantwoordelijk voor de organisatie en planning van de fotoshoot. Denk hierbij aan het boeken van modellen, locaties, vergunningen, apparatuur en catering. De producer zorgt dat alles soepel verloopt en dat de fotoshoot op tijd en binnen het budget kan worden gerealiseerd. Door alles samen te brengen, zorgt de producer voor een vlekkeloos en gestroomlijnd proces.

Art director

De rol van de art director is niet alleen van belang tijdens de voorbereiding, maar ook op de dag van de fotoshoot zelf. Een art director bedenkt het concept voor de shoot en overweegt welke bijdragen andere teamleden kunnen leveren om het gewenste resultaat te bereiken.

De art director werkt nauw samen met de fotograaf om het concept en de stijl van de fotoshoot te definiëren. Hierbij worden aanwijzingen gegeven over de gewenste sfeer, poses, kleurenpalet en andere visuele elementen. Het doel is om ervoor te zorgen dat de foto’s in lijn zijn met de boodschap die het merk wil overbrengen.

Assistent fotograaf

Tijdens grote producties is het waardevol om een assistent fotograaf te hebben. Deze assistent helpt bij het opzetten van de apparatuur, het opbouwen van de belichting en assisteert tijdens de fotoshoot. De assistent is de rechterhand van de fotograaf en zorgt ervoor dat de fotoshoot soepel verloopt, waardoor de fotograaf zich kan richten op het vastleggen van mooie beelden.
Fashion fotograaf met camera op locatie fotoshoot buitenland
Teamlid make-up & hair artist Liza Loman doet touch-up bij het model op locatie

Kleding stylist

Een kleding stylist is verantwoordelijk voor het creëren van de juiste outfits en het selecteren van kleding voor de modellen. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat de kleding en accessoires perfect aansluiten bij het concept van de fotoshoot. Een stylist heeft oog voor detail en zorgt ervoor dat elk kledingstuk er fantastisch uitziet op camera.

Als er bijvoorbeeld een tassen-, sieraden- of schoenenmerk gefotografeerd wordt, zijn er naast de producten ook kledingstukken nodig om de outfit compleet te maken. De stylist stelt deze outfits samen in overleg met de klant.

Set designer

Naast het stylen van de kleding kan het ook belangrijk zijn om een locatie of studiosetting aan te kleden. Hiervoor zijn set designers. Een set designer is verantwoordelijk voor het creëren van de gewenste achtergronden en decors voor de fotoshoot. Er wordt nauw samengewerkt met de art director en de fotograaf om de juiste sfeer neer te zetten. Of het nu gaat om op het opzetten van een studioachtergrond of het creëren van een volledige set op locatie, de set designer zorgt voor de nodige props, meubels en andere decoraties om de gewenste visie te realiseren.

Make-up & haarstylist

Waar modellen zijn, vind je ook een make-up en haarstylist. Zelfs wanneer een model een natuurlijke uitstraling nodig heeft voor de shoot, is het belangrijk om met een make-up en haarstylist te werken. Hierbij wordt rekening gehouden met het soort licht dat gebruikt wordt en welke look het beste bij de shoot past.

 

Naast de make-up wordt er door een MUAH ook gezorgd dat de huid er verzorgd uitziet en dat het haar goed zit. Voor een high fashion fotoshoot kan er meer worden uitgepakt met kleuren en haarstyling. Een make-up en haarstylist blijft gedurende de hele fotoshoot aanwezig om ervoor te zorgen dat alles goed blijft zitten. Met hun kennis van verschillende stijlen en looks zorgen ze ervoor dat de modellen er op hun best uitzien voor de camera.

Beeldbewerker

Na de fotoshoot is het de taak van de beeldbewerker om de gemaakte foto’s te perfectioneren. De foto’s worden geretoucheerd en bewerkt om de gewenste uitstraling te bereiken. Eventuele oneffenheden worden weggehaald, de belichting wordt verbeterd en er wordt gezorgd voor een consistente uitstraling van alle beelden. De beeldbewerker speelt een essentiële rol bij het tot stand brengen van het eindresultaat van de foto’s. Zo wordt er nog meer nadruk gelegd op het product. En dan zijn de foto’s helemaal af!
CaptureOne in een fotostudio in Amsterdam
Wil je graag kennismaken met een aantal experts waarmee ik regelmatig samenwerk? Ik heb een leuke serie met interviews gehouden, waarin ik met een aantal teamleden spreek over hun favoriete taken van het vak, hun dromen en nog veel meer. Lees de interviews hier.

Boek een professionele fotoshoot

Elk teamlid beschikt over een unieke expertise die bijdraagt aan een samenhangend en professioneel resultaat. Mocht je hier meer over willen weten, dan adviseer ik je graag. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om wel een kleding stylist bij de fotoshoot te betrekken, maar geen make-up artist (of andersom). Ik heb een uitgebreid netwerk met diverse specialisten die graag jouw fotoshoot naar een hoger niveau tillen. Op die manier kunnen we samen het beste resultaat bereiken binnen jouw budget!