Frequently asked questions

Bekijk hieronder veelgestelde vragen

Als modefotograaf beschik ik over diverse flitsers, een achtergrondset en diverse achtergrondrollen. Deze kan ik meenemen naar jouw kantoor, woning of bedrijfsruimte. Ik heb dus geen eigen fotostudio, maar ik heb wel de mogelijkheid om deze overal op te zetten.
Ik werk met een Nikon systeemcamera, diverse objectieven en 3 Profoto flitsers. Ook heb ik een flitser die op batterij werkt, zodat ik indien gewenst ook op een buitenlocatie met flitser kan werken. Daarnaast neem ik altijd een laptop en iPad mee.
Ja zeker! Je kan altijd live meekijken naar de foto’s, zodat we het gewenste resultaat zullen behalen en eventueel direct iets kunnen aanpassen. In een studio kan je de foto’s direct op een laptop zien, op locatie kan je op een iPad meekijken.

De precieze kosten voor een fotoshoot zijn afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld waar de foto’s voor gebruikt worden, of er veel nabewerking nodig is en of er een snelle deadline is voor het leveren van de foto’s. Doorgaans werk ik met een tarief voor een halve of hele dag en daarnaast een prijs per beeld voor de nabewerking. Dit isinclusief het gebruik van mijn apparatuur en exclusief BTW en reis- en parkeerkosten vanaf Veenendaal.

Ik stel graag een vrijblijvende offerte voor je op!

Na de fotoshoot ontvang je van mij een voorselectie of alle gemaakte foto’s (afhankelijk van wat we vooraf hebben besproken). Hiervan mag jij zelf jouw favorieten uitkiezen. Indien gewenst kan ik ook helpen met het maken van een sterke selectie.
De foto’s worden binnen 1-2 weken digitaal aangeleverd, nadat ik de selectie heb ontvangen. Ik lever ze zowel in hoge resolutie als geoptimaliseerd voor online gebruik. De foto’s in hoge resolutie kunnen worden gebruikt voor drukwerk, de foto’s geoptimaliseerd voor online kan je gebruiken voor je website en social media. Deze bestanden zijn verkleind, waardoor de foto’s snel worden geladen.
Wanneer je producten direct uit voorraad levert, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de beelden ontvangen om de verkoop te starten. Dat begrijp ik heel goed! In overleg is het mogelijk om de deadline te verkorten naar enkele dagen. Houd er rekening mee dat er voor een versnelde oplevering een toeslag kan worden berekend van 50% per beeld. Dit zal altijd vooraf besproken worden.

Dit verschilt per week. Soms ben ik helemaal volgeboekt en soms heb ik last-minute nog ruimte voor een fotoshoot. Bij voorkeur plan ik een fotoshoot enkele weken van tevoren in, maar het gebeurt ook regelmatig dat ik last-minute aanvragen ontvang en alsnog beschikbaar ben. Als je last-minute op zoek bent naar een modefotograaf, kan je altijd contact met mij opnemen.